Nieuws

Service/verkooppunt On Board Unit (OBU) bij Shell Rilland

Rilland, 18 maart 2016 – Op 1 april voert België een kilometerheffing in voor vrachtwagens boven 3,5 ton. Tol wordt automatisch berekend op basis van een On Board Unit (OBU) die zich in elke vrachtwagen moet bevinden vanaf 1 april, op alle Belgische wegen.

Satellic, de uitbater van het systeem, verdeelt sinds 1 oktober 2015 OBU’s online via satellic.be alsook via Service Punten die in Nederland alsook in de andere Belgische buurlanden en België zelf te vinden zijn.        Een van deze Service Punten kunt u vinden bij Shell Afslag Rilland. (Zie afbeelding).  

Last Call

De Belgische overheid verzoekt  alle ondernemingen dan ook zo snel mogelijk een On Board Unit te bestellen, online kan dit tot 20 maart.  Zeer recent heeft Satellic een verkooppunt gerealiseerd bij Shell in Rilland.

Als u  er zeker van wilt zijn dat u vóór 1 april in het bezit bent van een OBU kunt u ook 24/7 naar de automaat van Satellic bij Shell Afslag Rilland, om daar een OBU  te halen tegen een waarborg van € 135 . Bij registratie wordt er een scan gemaakt van het kentekenbewijs, dus vergeet deze niet mee te nemen naar de automaat.

Gezien het belang van zijn opdracht stelt Satellic alles in het werk om in de vraag van het publiek te voorzien. Maar liefst meer dan 300.000 OBU’s werden al besteld. Voor de ondernemingen die nog niet uitgerust zijn, en om ook de Nederlandse markt optimaal te bedienen, richt Satellic mobiele Service Punten in; mobiele kantoren met de kleuren van Satellic en Viapass. Deze bemande mobile Service Punten zijn er om vrachtwagenchauffeurs in te lichten over hun verplichtingen en hen te helpen bij het verkrijgen van een OBU ter plaatse. Een kostbare hulp voor wie nog geen OBU heeft aangezien de tijd dringt.

Viapass & Satellic

Alle informatie over de kilometerheffing in België vindt u op www.viapass.be en www.satellic.be. Viapass is het overheidsorgaan dat de kilometerheffing coördineert. Satellic is de uitbater van het systeem en int tol in opdracht van de overheid.  Op de niet-naleving van de verplichting om een werkende OBU aan boord te hebben op elke weg in België, staat een boete van 1 000 euro per 3 uur.

Service/verkooppunt On Board Unit (OBU) bij Shell Rilland