Acties Shell Nederland

Het #MakeTheFuture programma van Shell speelt in op de ontwikkelingen en de verschillende initiatieven die kunnen bijdragen aan een energierijke, CO2-arme toekomst.

Bekijk alle Shell Acties

Samen planten we bomen

Wist je dat bomen CO2 opslaan terwijl ze groeien? Staatsbosbeheer en Shell bundelen hun krachten voor gezondere en groenere bossen in Nederland. Samen planten Shell en Staatsbosbeheer in 12 jaar tijd 5 miljoen bomen. Shell hoopt zo bij te dragen aan een toekomst met minder CO2 en Staatsbosbeheer kan open plekken voorzien van nieuwe bomen. Daarnaast onderzoeken Shell en Staatsbosbeheer hoe zij op andere manieren kunnen samenwerken, bijvoorbeeld door van elkaar te leren en te blijven innoveren.

Lees meer

Shell bouwt waterstofstations

Het Nederlandse Klimaatakkoord ziet voor waterstof een ‘cruciale rol’ weggelegd in de Nederlandse energietransitie. Shell wil de kansen pakken die de energietransitie biedt in Nederland, ook op het gebied van waterstof.

Samen met bevlogen mensen zoals Commercial Manager Waterstof Lisa, bouwt Shell waterstofstations door heel Nederland. Shell heeft de kennis, de technologie en de ambitie om een actieve rol te spelen in de veranderende vraag naar energie. De urgentie is voor iedereen duidelijk. De industrie werkt al tientallen jaren met waterstof, ook onze raffinaderij in Pernis. Dit is het moment om groter in te zetten, omdat het zo goed past in een mozaïek van oplossingen: zon, wind, fossiel, elektrisch. Waterstof speelt een sleutelrol bij het slagen van de Nederlandse energietransitie. En dan bij voorkeur groene waterstof, gemaakt met stroom uit wind of zon en zonder uitstoot van CO₂.

Lees meer
Acties Shell NL